Bel voor advies

Advies nodig?

Mitsubishi FB serie verbruikt 20% minder energie

Mitsubishi FB serie verbruikt 20% minder energie

Mitsubishi FB-serie verbruikt 20% minder energie

Mitsubishi FB40-50
Mitsubishi heeft een elektrische heftruckserie op de markt gebracht. De FB40-50(C) 2 S combineert ogenschijnlijk twee tegenstrijdige zaken: zuinigheid en hoge prestaties.

Dit resultaat werd gerealiseerd door een verbeterde AC draaistroomtechniek en een slimmere plaatsing van componenten in het chassis, waardoor de elektronische en hydraulische circuits kortere afstanden moeten overbruggen en daarmee minder weerstand geven.

Vergeleken met de vorige modellen, verbruikt de FB40-50 serie tot 20% minder energie. Bij metingen in de VDI cyclus presteerde de nieuwe serie zowel qua verbruik als prestaties (het aantal cycli) beter dan de concurrentie. Zo kan de FB40-50 serie op een volle batterij in de meeste applicaties tot 12,5 uur worden ingezet.

Vervanger

De nieuwe serie vervangt de huidige drie modellen en zal in totaal uit 7 modellen bestaan met hefvermogens variërend van 4 tot 5 ton. De serie is dan ook voornamelijk geschikt voor een zwaardere inzet, zoals bij verhuurvloten, zware industrie of groothandel met robuuste producten als bouwmaterialen, glas of tuinproducten.
De trucks zijn zowel binnen als buiten inzetbaar. De elektronische componenten hebben een IP54 beschermingsgraad, wat betekent dat de machine stofbestendig en spatwaterdicht is. Ook kan de FB40-50 serie ter vervanging dienen van diesel- of LPG trucks, vooral als bedrijven zoeken naar besparingen in de brandstofkosten en/of lagere emissies. Naast de reguliere uitvoeringen zijn sommige modellen verkrijgbaar als Compact- of als Special-uitvoering.

Comfort, ergonomie en veiligheid

De ontwerpers hebben extra aandacht besteed aan het comfort voor de chauffeur. Zo is het chauffeurscompartiment verend op het chassis bevestigd. De vele instelmogelijkheden (armsteun, stuurkolom, stoel) op de zitplek zorgen ervoor dat de chauffeur ontspannen zijn werk kan doen. Het Premium Display paneel zorgt voor alle nodige informatie.

Bovendien kan de chauffeur kiezen uit 5 individueel instelbare programma’s, zodat de truck kan worden aangepast op de werkzaamheden. Allerlei opbergvakken, klemborden en bekerhouders en een zee aan bewegingsvrijheid verhogen het werkplezier.

Aan de veiligheid is ook de nodige aandacht besteed. Zo is de serie verkrijgbaar met een systeem dat de rijsnelheid in bochten verlaagt op het moment dat er gevaar dreigt. Verder heeft de serie een automatische parkeerrem (nooit meer onverwacht terugrollen op hellingen) en een achteruitrijdalarm.

Modeloverzicht

De nieuwe FB40-50(C) 2 S serie is verkrijgbaar in onderstaande modellen/hefcapaciteiten. De toevoeging (C) in de aanduiding staat voor Compact; de toevoeging (S) in de aanduiding staat voor Special. Deze hebben een verlengd lastzwaartepuntafstand (LZP) van 600 mm in plaats van de gebruikelijke 500 mm.

  • FB40 (C)2 / 4.000 kg
  • FB45 (C)2 4500 kg
  • FB50 2 / 4.990 kg
  • FB40 (S)2 / 4.000 kg
  • FB50 (S)2 / 5.000 kg

Deel dit bericht via:

Bekijk ook

MUNDAR REINIGINGSMACHINES

De afdeling heftrucks, grondverzetmachines en hydrauliek van De Nood Groep gaat vanaf heden samen verder met Hefmatic. De afdeling reinigingstechniek van De Nood Groep gaat

Nieuwsbericht overname

Geachte relatie, We zijn blij u mee te kunnen delen dat de activiteiten van ‘De Nood Groep’ worden overgenomen door Hefmatic te Borssele. De Nood

Nieuwe Takeuchi TB370 voor BSDE

BSDE uit Terneuzen heeft weer een nieuwe Takeuchi aangeschaft. Deze keer een TB370. Uitgerust met veel extra opties zoals een draaikantelstuk met hydraulische tang, cabine

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Vraag een offerte aan

Bel voor advies